Restauratie smeedwerk

In de buitenlucht krijgt smeedwerk het één en ander te verduren. Tegenwoordig kunnen we het smeedwerk daar beter tegen beschermen, maar niet altijd zo geweest.

Smederij Bosman herstelt monumentale panden, kerken en oude gebouwen.
Tijdens de restauratie worden alle onderdelen op ambachtelijke wijze gerestaureerd en terug gebracht in de originele staat. Daarbij gebruikt de smid nog de eeuwenoude technieken zoals wellen en klinken. Ook gieten wij nog op ambachtelijke wijze lood zodat het smeedwerk goed wordt vastgezet in diverse steensoorten.

Functioneel smeedwerk

Smeedwerk kan heel sierlijk, maar soms ook robuust zijn. Smeedwerk met een functionele betekenis dat tegen een stootje kan. Grote of kleine scharnieren en duimen voor aan een deur in een oude of nieuwe boerderij.

Bij functioneel smeedwerk moet u denken aan:

Open haard roosters, put bekroningen, balustrades, trapleuning, sierlijke traphekken, gordijnroedes, koekkoek- en voordeurroosters.

Exclusief smeedwerk

Maatwerk smeden is de specialiteit van Smederij Bosman. Elke wens is weer een uitdaging om het juiste ontwerp te tekenen en te smeden. Of ontwerp samen met de smid uw idee.  Of het nu gaat om een hekwerk of een buitenlamp van koper, ijzer of brons, wij gaan graag met u de uitdaging aan.

Wij staan graag voor uw klaar om uw wensen te kunnen bespreken. U bent van harte welkom bij ons in de smederij. Graag wel van te voren even een afspraak maken.

Decoratief smeedwerk

Decoratie of kunst in en om het huis, kantoor, bedrijf of bij de overheid. Decoratie kan toegepast worden in alle vormen, maten en uiteenlopende materialen: staal, rvs, cortenstaal, messing, brons en aluminium.

Wij kunnen samen met u een bijzonder ontwerp schetsen maar u kunt ook uw eigen ontwerp aandragen.

Samen met de smid wordt gekeken of de materialen en de dikte van het materiaal passen bij het door u gekozen ontwerp. Bij decoratief smeedwerk moet u denken aan beelden en kunstwerken voor in de tuin of in huis, kleine beeldjes, sierlijke (deur)knoppen, meubels en kandelaren.

Website by @GeniusApps.nl - Winterswijk